1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü'nde, resmi kurumlar açık mı?

1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü'nde, resmi kurumlar açık mı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Çarşamba günü halka açılmaya hazırlananlar, resmi tatillerde resmi bilgileri sorguluyor. 1 Mayıs olarak da bilinen Mayıs ayında, Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

23 Nisan resmi tatil olduğundan okullar bir gün eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verdi. Öğrenciler, öğretmenler ve aileler, Çarşamba günü okulların yarım gün veya bir gün kapalı olacağını merak ediyor. 1 Mayıs'ta tüm kamu kurumları kapatılacak. Peki 1 Mayıs'ta okullar tatil mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi? Sayılacak

1 Mayıs, dünyanın birçok ülkesinde bayram olarak kutlanıyor. Ülkemizde 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi dini, milli ve kültürel öneme sahip tarihler bayram olarak kutlanmaktadır. Resmi tatil günlerinde belediye, valilik, kaymakamlık gibi tüm kamu kurumları kapalıdır.

Kamu kurumlarının yanı sıra ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler gibi eğitim kurumları da resmi tatil günlerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 1 Mayıs Çalışma ve Dayanışma Günü'nden kısa bir süre önce öğrenciler ve aileleri, resmi tatil olup olmadığını çok merak ediyorlar.

Türkiye'de dini, milli ve kültürel öneme sahip günler gün olarak kutlanmaktadır. 1 Mayıs İşçi Bayramı, aynı zamanda resmi tatil olarak da kutlanmaktadır. 30 Nisan, yani 1 Mayıs'tan önceki gün, yalnızca yarım gün olacak. Tüm kamu kurumları, okullar ve üniversiteler açık olacak.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil olacak mı?

1 Mayıs İşçi Bayramı ve resmi tatil olduğundan, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile üniversite öğrencileri, Çarşamba günü eğitim faaliyetlerine biraz ara verecekler.

Eğitim kurumları 2 Çarşamba günü faaliyetlerine yeniden başlayacak. Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla tüm kamu kurumları kapatılacak. Bu nedenle belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar hizmet veremeyecek. 1 Mayıs Çarşamba günü eczaneler çalışmayacak, yalnızca hastane acil servisleri çalışmaya devam edecek. Özel ve kamu bankaları, Borsa İstanbul ve aile sağlığı merkezleri 1 Mayıs'ta kapatılacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.